Hjälp med bygglov & ny planlösning i Stockholm

Planerar du att bygga ut ert hus och behöver hjälp med bygglov? Det är oftast billigare att se över husets planlösning och bygga ut huset än att flytta till större bostad. Men att bygga ut huset kräver god planering och ett flertal steg på vägen. Vi kan hjälpa er med specifika steg eller hela vägen i att få till det där extra sovrummet, större köket eller mer funktionella entréhallen i Stockholm med omnejd.

Era Rum hjälper dig se över planlösningarna i villan och ser hur vi på bästa sätt kan få till det ni önskar. Vi tar era önskemål om funktioner, husets design och byggår, liksom områdets karaktär i beaktande.

Maila oss gärna, så återkopplar vi inom en dag (måndag – fredag). Vi gör en behovsanalys där vi diskuterar budget, tidsram och andra önskemål. Efter accepterad offert tar vi nästa steg.

jenny@erarum.se

0709 – 10 78 20

  Era Rum är en mycket professionell och kunnig byrå. Vi fick bästa rådgivningen och resultatet blev en lyckad utveckling och ombyggnad av vår kulturmärkta villa.
  Sofia Wretman
  2020-06-22
  Jenny är en fantastisk människa att jobba med. Lösningsorienterad och väldigt serviceminded. Resultaten blir alltid top notch! Rekommenderas varmt!
  Sofie Alexandra
  2020-06-17
  Proffsigt och omhändertagande hela vägen från idé till färdigt kök. Har aldrig varit så kul att renovera 🙏
  Martin Kwarnmark
  2020-06-12
  Jenny Hagberg har ritat och varit projektledare på 2 stora ombyggnader i vårt hus. Alla projekt har varit utan några förseningar och blivit helt perfekt👌 Min rekommendation, vill du renovera utan huvudvärk och stresseksem....?! Välj Era Rum!!!
  Anna Jörgne
  2020-06-11

  ”Arbetets gång” – så här kan det gå till

  FÖRSTA MÖTE

  Vi träffas för ett kostnadsfritt möte och diskuterar hur projektet läggs upp för att passa just er. Detta resulterar i att ni får en offert på vårt jobb.

  UPPSTART MED UPPMÄTNING

  En uppmätning samt en mer omfattande intervju och diskussion hålls för att vi skall kunna skapa er design och lägga era renoveringsplaner.

  DESIGN

  En kreativ och spännande fas. Nu gör vi medvetna val i material och smarta lösningar som skall matcha er tilltänkta investering.

  FÖRBEREDELSER FÖR BYGGSTART

  Alla ritningar och underlag är klara. Nu tar vi ett byggmöte på plats för att ta fram fasta priser och tidsplan. Vi sammanställer alla kostnader, beställningar och leveranstider i en övergripande budgetfil.

  RENOVERING

  Vi har många avstämningar och en kontinuerlig kontakt under renoveringen.

  SLUTBESIKTNING

  Självklart har vi en slutbesiktning på renoveringen tillsammans med er. Eftersom vi har många avstämningar under renoveringen så brukar dock inte slutbesiktningen bli så stor/långdragen.

  Bygglovsregler, detaljplaner & undersökningar

  Ett bygglov i Stockholm kan ha vissa regler att förhålla sig till, medan en del saker skiljer sig när man söker bygglov i Bromma eller Lidingö och ytterligare skillnader finns för ett bygglov i Danderyd. 

  Vi börjar alltid processen med en undersökande fas där vi läser detaljplaner och tillser att vi har så bra vetskap som bara går för just din stadsdel och område. Vi har stor respekt för dina kostnader när vi söker och vill försäkra oss att vi har rätt kunskap innan vi börjar rita och utveckla ert boende. 

  Vi tar fram dina bygglovsritningar

  Vi hjälper dig ta fram dina bygglovsritningar och lotsar dig genom processen. När vi har en gemensam bild om vad som gäller för ert område så mäter vi upp bostaden för att kunna rita upp den i befintlig utformning, varpå vi börjar rita den nya planlösningen med förändrade och nya rum. Detta sker i samspel med att vi också tittar på huset estetiska utformning utvändigt i fasaderna och taket. Husets utseende och den funktionella planlösningen ska gå hand i hand. 

  Vi går vidare med att rita en sektion av huset samt placera det på en situationskarta. Vad som krävs för situationskartan varierar från kommun till kommun, samt vilken åtgärd vi söker för. Det finns bland annat baskartor, nybyggnadskartor och bestyrka tomtkartor. Vi hjälper dig så du vet vilka eventuella kartor du behöver införskaffa och vart du vänder dig så det blir rätt. 

  Rör det sig om enklare åtgärder så krävs redan i den här fasen att vi inkommer med konstruktionsritningar och kontrollplaner. Vi har nära samarbetspartners som hjälper oss med konstruktionsritningar och kan i tidigt skede ta in offerter på detta. Vid större utbyggnationer ligger det här senare i processen, när bygglovet är beviljat och vi ska till tekniskt samråd och få startbesked för ditt bygglov.

  Ta fram ritningar för bygglov eller fler delar i projektet?

  Önskar du enbart hjälp med att ta fram ritningar för bygglovet eller ha hjälp hela vägen från att få koll på vad som gäller för ert område och bostad till färdigbyggt projekt? Det spelar ingen roll, vi anpassar projektet efter vad du behöver och önskar. Era Rum hjälper kunder i bland annat Bromma, Danderyd, Djursholm, Lidingö, Täby och Saltsjöbaden med lyhörda lösningar.

  Förverkligandet av din nya bostad kan börja – hör av dig till oss vi hjälper till mer ert bygglov!

  Vi börjar med ett första möte för att vi ska förstå era mål och önskningar. Mötet resulterar i en offert för er att ta ställning till. 

  Varmt välkomna